Tip

Tips & Tricks

Configuratie smartphone

Mobiel internet en e-mail instellen op je toestel kan via onderstaande handleiding.

Ga naar www.proximus.be/apn of ga naar:

device advice

5G

Meer info over 5G en kaart met het netwerkbereik:

5g

MyProximus App

Via de gratis app MyProximus kan u uw data verbruik in binnen- en buitenland opvolgen:

Hoe de MyProximus-app downloaden: klik hier.

Gelieve GEEN smartphone software updates, NOCH App updates uit te voeren via het mobiele internet in het buitenland.
Bij voorkeur ENKEL in België en/of ENKEL over WiFi in dergelijk geval.

MyProximus app

Digitale Proximus factuur

Wenst u uw facturen digitaal te ontvangen,

• in PDF via GreenBill (= via e-mail)
  • of via ZOOMIT (= via online banking)?

Dan kan u dit eigenhandig registreren via onderstaande formulieren:

greenbill

Prepaid Pay&Go

Werd uw GSMnr. door uw (ex-)werkgever op prepaid Pay&Go geplaatst, bent u wettelijk verplicht uzelf als prepaid-eigenaar te identificeren, ook al gaat u later over naar een andere mobiele netwerkoperator.

De dag dat uw GSMnr. als prepaid Pay&Go actief komt te staan, kan en dient u zich te identificeren via www.proximus.be/id.
Zodra u zich geidentificeerd hebt, bent u in de mogelijkheid om uw prepaid Pay&Go te herlanden, Dit kan u doen via:

pay&go

Corporate tarieven

Raadpleeg de tarieven
van uw professioneel corporate gsm-abonnement Mobile Connect,
alsook oudere tariefformules Enterprise Mobile, Smart Enterprise of
Mobile Corporate : klik hier.

corpo

Internationale tarieven voor Enterprise Mobile

Internationale tarieven bij het tariefplan Enterprise Mobile en Mobile Connect:

Oproepen naar satellietnetwerken worden tegen € 7/min. gefactureerd.

Daily Roaming Pass

Roam Like at Home

Alles wat je moet weten over Roam Like at Home (RLAH) °12/06/2017.
Voor de FAQklik hier

In deze FAQ vind je antwoorden op vragen zoals:

• Wat betekent Roam Like At Home (RLAH)?
  • Wat is het verschil tussen roaming en internationale oproepen?
  • Wat gebeurt er met bestaande roamingopties en blokkering van roaming?
  • Brexit? De prijs voor bellen, sms'en en surfen blijven dezelfde: klik hier
  • enz...

Zie ook www.proximus.be/enterpriseroaming

Bizz Travel

Roaming operatoren

Overzicht Roaming operatoren (°01/07/2021)

Roaming

eSIM

eSIM (electronische SIM) °19/10/2020

FAQwww.anm.be/esim.

Tot voor kort moest je gsm voorzien zijn van een fysieke simkaart om te kunnen bellen, sms’en en surfen.
De nieuwe generatie smartphones heeft tegenwoordig een ingebouwde simkaart of eSIM.
Je hebt dus geen klassieke fysieke simkaart meer nodig.

Je eSIM kan meerdere profielen bevatten, waardoor je meerdere gsm-nummers kunt gebruiken (bv. voor je privé en zakelijk abonnement, een abonnement voor in het buitenland, enz.).

Een lijst van compatibele toestellen vind je terug op www.anm.be/esim/toestellen.

eSIM

VoWifi

Vanaf nu kan je binnenshuis bellen en sms’en via je wifi: www.proximus.be/vowifi.

vowifi

VoLTE

Da’s kristalhelder bellen, via 4G of 5G: Klik hier voor meer info.

volte

M-Commerce

Bij wie kan je terecht over diensten door derden?
Zoek het telefoonnummer en e-mailadres van de leverancier op

Betalende 3de partijen diensten
(SMS-parking, De Lijn ticketing, enz...): www.proximus.be/mcommerce.

mcommerce

Proximus Budget Manager

Uw werknemer ontvangt een Proximus Mobile factuur,
daar hij/zij deelneemt aan het door het bedrijf uitgerolde en aangeboden Proximus Budget Manager split bill systeem,
maar begrijpt de details niet van het ontvangen factuur:

• Hoe lees ik mijn Proximus Budget Manager factuur: klik hier
  • Comment lire ma facture Proximus Budget Manager: cliquez ici
  • How do I read my Proximus Budget Manager invoice: click here
mobile billing

Meer Proximus

Proximus building