banner caf 4

Cafetariaplan bij A&M

Wat is een cafetariaplan ?

Een cafetariaplan of flex-plan is de manier om je werknemers te motiveren zonder dat de loonkost stijgt. De werknemer kan een deel van zijn loon "flexibiliseren" en kiezen voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, pensioensparen, een elektrische fiets, laptop, smartphone, tablet,...

Enkele voordelen van een cafetariaplan:

  • Werknemers kunnen voordelen selecteren die fiscaal gunstig zijn.
  • Als werkgever wordt je aantrekkelijker, wat het werven en behouden van talent vergemakkelijkt. Door in te spelen op individuele behoeften, verhoog je de betrokkenheid van je werknemers.

In toenemende mate streven werknemers naar zeggenschap over de samenstelling van hun loonpakket, met als doel een betere afstemming op hun individuele behoeften. Als werkgever geniet je eveneens talloze voordelen hieruit. Het wordt eenvoudiger om talent aan te trekken en te behouden, de tevredenheid en betrokkenheid van het personeel worden vergroot, je bedrijfsimago wordt versterkt, en je kunt flexibel inspelen op marktveranderingen. Dit alles zonder dat het nodig is om je loonkosten te verhogen.

A@M ondersteunt uw bedrijf om flexibel te verlonen.

A&M heeft expertise opgebouwd en begeleidt u graag in het hele proces om een Flex- of Cafetariaplan op te zetten. Wij helpen met het opzetten van een bedrijfspolicy, geven voorbeelden van bestaande cafetaria-plannen, brengen u bij complexe fiscale issues in contact met fiscale adviseurs en zorgen voor software integraties om de HR- workload bij de implementatie te beperken. Het cafetariaplan of flex-plan is zeker niet alleen interessant voor grote bedrijven. Ook kmo’s kunnen een cafetariaplan invoeren en al de voordelen van flexibel verlonen benutten.

caf 5

Cafetariaplan voorbeelden bij A&M

ls werkgever is het cruciaal om talent aan te trekken en te behouden. Binnen het samenstellen van het Cafetariaplan geeft 20-30% van de werknemers de voorkeur aan elektronische devices. Werknemers hebben de keuze uit een scala aan opties, waaronder smartphones, tablets, laptops, smartwatches, printers, monitors en diverse accessoires. De samenstelling van dit assortiment wordt bepaald volgens de “financial rules” van het bedrijf, in overleg met de HR en/of IT-manager. A&M creëert op basis hiervan een op maat gemaakte webshop die naadloos kan worden geïntegreerd met uw HR-platform. 

Digital Workplace 1

Cafetariaplan simulatie op jouw webshop

Na het samenstellen van uw assortiment zorgt A&M voor een persoonlijke website op maat van uw bedrijf. De bestelprocedure wordt afgestemd op uw bedrijfsbeleid, waarbij het Cafetariaplan wordt gestart met een voor uw bedrijf beperkte administratieve last. Zowel aankoop als leasing zijn mogelijk, en u hebt de flexibiliteit om bestellingen te centraliseren via één aanspreekpunt binnen uw bedrijf of werknemers zelf te laten bestellen, met bijvoorbeeld goedkeuring door HR. Onze webshop kan ook naadloos worden geïntegreerd met de software van uw sociaal secretariaat of fiscaal consultancybedrijf.
 

 

webshop 1

Uw cafetariaplan op maat

Om uw cafetariaplan zo vlot mogelijk te laten verlopen heeft A&M een aantal services ontwikkeld: 

  • Begeleiding van A tot Z bij het opzetten en implementeren van een Cafetaria- of Flex Plan  
  • Leasing service : A&M heeft verschillende aankoop - leasing formules op maat van uw bedrijf.
  • Webshop services : wij maken een bedrijfs webshop met uw logo en assortiment. 
  • API : wij koppelen met uw HR platform voor een snelle en gebruiksvriendelijke samenwerking
  • Reporting : voor een goede opvolging is een rapportage-tool beschikbaar.
  • Repair service : via uw persoonlijke website kan u ( of uw werknemer ) herstellingen aanmelden en zorgen wij voor pick-up, herstelling en return.
  • Swap service : indien uw business bv een permanente smartphone of laptop vereist werken wij met een swap service waarbij binnen de 24u een vervangtoestel wordt opgestuurd naar uw bedrijf of werknemer.
  • Recycle Program : om de kosten te drukken en het milieu minder te belasten worden refurbished toestellen ingezet in de swap service.

 

Wil je meer weten ?