Apple authorised reseller

CYOD – BYOD - COD

CYOD (Choose Your Own Device), BYOD (Bring Your Own Device) of COD (Corporated Owned Devices), het gespecialiseerd team binnen A&M helpt u met de juiste keuze voor uw organisatie, met zowel maatwerk als standaardoplossingen.

In het Bring Your Own Device systeem, heeft de werknemer de mogelijkheid om zijn persoonlijk device te gebruiken in de company structure. Niet alleen kan hierdoor een wildgroei aan types, merken en operating systems met zich meebrengen, een veel groter potentieel gevaar is de security en het gevaar dat informatie onvoldoende beveiligd is en riskeert in verkeerde handen terecht te komen. Dit is iets dat elk bedrijf ten zeerste tracht te vermijden.

Choose Your Own Devicedaarentegen geeft de werknemer de mogelijkheid om een toestel van zijn voorkeur te kiezen uit een dynamische cataloog, samengesteld op basis van de mobile policy van uw organisatie.

A&M gaat in dit proces enkele stappen verder.

Cyod thumbnail

Via een online web-portaal kan de werknemer inloggen op het gepersonaliseerd bedrijfsportaal waar hij met zijn digitale voucher een toestel kan kiezen.
Het portaal ondersteunt zowel gebruikers- als beheerdersprofielen. Daarenboven kunnen de digitale vouchers op verschillende niveaus gepersonaliseerd worden, we sommen er enkele op:

  • Diverse budgetten (eventueel gekoppeld aan gebruikersprofiel)
  • Inclusief/exclusief bepaalde categorieën, productgroepen of producten
  • Toestaan of blokkeren van privé bijdrage van de werknemer

Deze vouchers worden op basis van de mobile policy van de organisatie opgemaakt en digitaal verdeeld, dit kan zowel in bulk als individueel.

  • Administratieve ontzorging
  • Operationele vereenvoudiging (geen fysieke stock, geen individuele fysieke bestellingen, geen individuele facturen, end-to-end user repair service, levering op adres naar keuze)
  • Extra motivatie van de werknemer

Bij Corporate Owned Devices gelden dezelfde voordelen van het CYOD-portaal, doch binnen een meer door de werkgever afgelijnd kader. Meestal gaat het hier over een meer beperkte lijst van company devices, of een toestel dat vooraf geconfigureerd is naar de Company Policy and Rules.

Wil je meer weten hierover?

Vul dan even onderstaand formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.