Choose Your Own Device

CYOD is een totaal nieuw concept.
Een meer voorkomende term in de bedrijvensector is BYOD, wat staat voor 'Bring Your Own Device'. In dit concept laten werkgevers toe, dat werknemers hun persoonlijk toestel gebruiken voor professionele doeleinden. Het abonnement word meestal wel door de werkgever betaald.

A&M gaat in dit proces een stap verder.
Binnen CYOD kan de werknemer zelf een nieuw toestel kiezen voor zijn professioneel gebruik, en dit uit een gamma toegelaten toestellen dewelke voldoen aan specifieke kenmerken alsook eisen van de werkgever en/of IT-afdeling. Via een online webportaal kan de werknemer inloggen en met een voucher een toestel kiezen. Deze vouchers worden in overleg met de werkgever opgemaakt en verdeeld. De vouchers hebben een bepaalde waarde die de werkgever betaald. Afhankelijk van de afspraken met de werkgever, kan of mag de werknemer een toestel kiezen boven zijn voucherwaarde en de rest van dit bedrag zelf opleggen. Uiteraard kan de werkgever ook kiezen om dit niet toe te staan en enkel toestellen laten aanbieden dat binnen het voucherbudget past.

A&M heeft hiervoor de website www.cyod.be ontwikkeld. Deze werkt als een online webshop. Zo wordt het volledige proces verwerkt binnen A&M, en heeft de werkgever een mindere belasting in deze administratie. De werkgever heeft via een bepaalde login op de website rechten om de bestellingen op te volgen.

Een uitbreiding via dit online portaal is ook mogelijk via de e-desk diensten. Hierdoor kan de werknemer zelf zijn abonnement beheren. Meer informatie over deze diensten kan u hier raadplegen.

Enkele eigenschappen

  • Een gepersonaliseerde webshop op maat van het bedrijf
  • Self Service Portaal voor werknemers om hardware te bestellen
  • Uitbreidende informatie pagina's mogelijk (GSM-policy, repair process,...)
  • De webshop kan uitgebreid worden met accessoires
  • Inloggen op de website kan via een persoonlijke Company ID en professioneel e-mailadres
  • Bestellingen worden geplaatst via een unieke vouchercode per werknemer
  • De waarde van de voucher kan bepaald worden per gebruiker
  • Bestellingen boven voucherbudget zijn mogelijk via een aparte privĂ©-facturatie
  • Hardware wordt geleverd via Kiala, op het bedrijf, of zijn af te halen bij A&M